Find de bedste studie høretelefoner til din musikproduktion

Producerer du musik på hobbyniveau eller på et mere professionelt niveau, så skal du prioritere at få købt det rigtige udstyr til formålet. Noget af det der ikke er til at undvære, er et par studie høretelefoner. Og nej, det er ikke tilstrækkeligt at bruge et par almindelige høretelefoner, hvis man er seriøs med sin musikproduktion.

Studie høretelefoner skiller sig ud fra almindelige høretelefoner på flere parametre. De byder typisk på en bedre lydkvalitet og bedre støjreduktion. Dette gør så også, at prisen er højere.

Leder du efter de bedste studie høretelefoner til prisen, så læs videre.

Definér egne krav og behov

Inden du dykker ned i det store marked, der er for studie høretelefoner, så bør du bruge tid på at definere dine individuelle krav og behov. Ellers kan det nemlig blive meget svært for både dig selv og eventuelle sælgere at vurdere, om et par specifikke studie høretelefoner matcher dine præferencer.

Du bør bl.a. svare på følgende spørgsmål:

  • Skal høretelefonerne være fra et bestemt mærke? (eksempelvis Røde, Roland eller Pioneer DJ)
  • Hvad skal høretelefonerne bruges til? (mixing, mastering eller noget helt tredje)
  • Skal de byde på indbygget mikrofon?
  • Skal de byde på trådløs tilslutning og / eller tilslutning via kabel?
  • Hvad må de maksimalt veje? (et par lette høretelefoner bør være at foretrække, hvis man ofte sidder i musikstudiet i mange timer i træk)
  • Hvilke indstillingsmuligheder skal de byde på?
  • Hvad har du af præferencer i forhold til frekvenskurve, impedans og andre tekniske parametre?

Læg et budget

Med ovenstående på plads, så er det tid til næste step. Næste step er, som afsløret ovenfor, at lægge et budget.

Studie høretelefoner findes nemlig i mange prisklasser. Der er mulighed for at få fingrene i et par høretelefoner til blot 600 kr., men der findes også mange eksklusive studie høretelefoner med et prisskilt, der er femcifret.

Du bør derfor lægge et budget for at afklare, hvor mange penge du kan investere i dine nye høretelefoner til studiebrug. Som udgangspunkt kommer du ret langt med et budget på omkring 1.500-3.000 kr. 

Undersøg markedet for studie høretelefoner

Sidst, men bestemt ikke mindst skal du have undersøgt markedet for studie høretelefoner.

Du vil i denne proces erfare, at der findes en hel verden af høretelefoner til studiebrug. Det er netop derfor, at vi anbefaler dig at definere egne krav og lægge et budget, inden du foretager dig yderligere.

Du vil ikke mindst finde et bredt udvalg af studie høretelefoner på nettet, hvor der findes mange specialforhandlere.